Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/drupalpr/public_html/includes/menu.inc).

Artikel

Geen extra ontsluiting Kadijken naar de haling

De nieuwbouw in Kadijken gaat door (Gommerwijk West-West fase 1a). Ondanks dat het aantal woningen zal toenemen heeft de gemeente besloten geen extra ontsluitingen te maken naar de haling. Het gevolg is dat al het verkeer gerouteerd wordt door de 30 kilometer zone (Brigantijn, Barkas, Zuider Kadijk).

---------

In het bestemmingsplan Gommerwijk West West 1a voor u uitgelicht:

Verkeersplan Enkhuizen

Met het gemeentelijk Verkeersplan Enkhuizen (2005 - 2015) heeft de gemeente een plan vastgesteld om tot een duurzaam veilige inrichting van de verkeersruimte te komen. Gommerwijk West - West zal worden ontsloten en ingericht volgens de intenties van het Verkeersplan Enkhuizen 2005 - 2015. Gommerwijk West - West zal in het zuiden aansluiten op De Gouw en in het noorden op de Haling. Het plangebied zal niet rechtstreeks op de Haling aantakken. De ontsluiting van Gommerwijk West - West fase 1a ge-schied via de wijk Kadijken.

----------

Gezien het toenemende verkeer en de uitstraling van de wijk (ruim, rustig, kindvriendelijk) lijkt het logisch dat bij uitbreidingen van de wijk extra ontsluitingen komen naar de haling. Deze zijn er nu niet 

Inmiddels zijn er toch grote zorgen ontstaan omtrent de veiligheid en overlast als gevolg van het extra verkeer.

Op 2 mei 2012 is formeel een brief gestuurd naar de gemeente. Op 9 mei is een ontvangstbevestiging gestuurd met de vermelding dat deze in behandeling is.